• Erzurum17 °C
  • Erzincan19 °C
  • Ağrı16 °C
  • Ankara14 °C
  • İstanbul13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Üst düzey bürokratların vekillik talebi kızdırdı: Erdoğan'dan üç isme vize çıkmadı
20 Mart 2023 Pazartesi 11:38

Üst düzey bürokratların vekillik talebi kızdırdı: Erdoğan'dan üç isme vize çıkmadı

Milletvekili aday adayı olmak isteyen bazı bürokratlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vize çıkmadı.

Erzurum Seçimleri/ İddiaya göre, Erdoğan’dan vize alamayan isimler arasında, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da var.

Kamu görevlilerinin milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etme süreci 16 Mart’ta sona erdi. Ancak kulislerde konuşulana göre,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tepkisi üzerine milletvekili adayı olmak için harekete geçen birçok üst düzey bürokratın istifa edemedi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, üst düzey bürokratların istifa dilekçesi vermek istemesi Erdoğan'ı kızdırdı.

"Nereye gidiyorlar, farklı bir hesap mı içindeler?"

Aralarında yakın çalışma arkadaşlarının da olduğu beklemediği isimlerin vekillik için nabız yoklaması, kararlarını Saray’a yakın isimlerle istişare etmesi üzerine Erdoğan, “Nereye gidiyorlar, farklı bir hesap mı içindeler? Çalışmaya devam etsinler. İstifa dilekçeleri alınmayacak” diyerek tepki gösterdi.

 

'Yeşil ışık' gelmedi

Kamu bankaların genel müdürleri ve üst düzey bazı yöneticileri aday adayı olabilmek için 'izin' beklediler. Ancak beklenen 'yeşil ışık' gelmeyince görevlerinde kaldılar.

İddiaya göre, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Erdoğan'dan vize alamadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Erzurum Seçimleri | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 302 20 29, +90 442 234 95 52 pbx GSM: +90 530 172 64 10 | Faks : + 90 442 234 26 41 | Haber Yazılımı: CM Bilişim